ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Το ιατρείο διαθέτει τον απαιτούμενο, σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό. Αναλυτικά:

Οδοντιατρική μονάδα

Η κορυφαία παγκοσμίως Γερμανική εταιρία οδοντιατρικών μηχανημάτων, KAVO, διαθέτει την τεχνογνωσία, όσο και την εργονομία στη διάθεση των επαγγελματιών στοματικής υγείας.

Η οδοντιατρική μονάδα KAVOPRIMUS 1058,σχεδιάστηκε με τις προδιαγραφές ιατρείων του 21ου αιώνα.

Τα κοπτικά της εξαρτήματα προσφέρουν γρήγορη και άνετη για το χειριστή τους αφαίρεση οδοντικής ουσίας, ενώ για τον ασθενή μειώνεται στο ελάχιστο ο ενοχλητικός θόρυβος και η αίσθηση της αποκοπής.

dentalkittas
dentalkittas

ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ

Απαραίτητο εργαλείο στη σύγχρονη διαγνωστική των νόσων του στόματος αποτελεί η ενδοστοματική ακτινογραφία.

Τα τελευταία χρόνια η ψηφιακή τεχνολογία έκανε αισθητή την παρουσία της και στην οδοντιατρική.

Οι παλαιότερες ακτινογραφίες δοντιών, αποτυπωμένες σε μικρά, εύκαμπτα πλακίδια και εμφανιζόμενες σε σκοτεινούς θαλάμους και ακτινογραφικά υγρά , αντικαταστάθηκαν πλήρως από τη λεγόμενη «ψηφιακή οδοντιατρική ακτινογραφία».

Πλέον, δεν απαιτούνται παραπάνω από πέντε (5) δευτερόλεπτα για να εμφανισθεί η εικόνα του ακτινογραφούμενου δοντιού στην οθόνη του υπολογιστή.

Λεπτομέρειες στην εικόνα ενός η περισσοτέρων δοντιών μπορούν με αυτό τον τρόπο να ανιχνευθούν διεξοδικότερα, καθώς η νέα τεχνολογία επιτρέπει την επεξεργασία της εικόνας και την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων για την πρόγνωση/διάγνωση πιθανής νόσου.

Η σημαντικότερη αλλαγή όμως που επήλθε με τη χρήση ψηφιακών ακτινογραφικών μηχανημάτων είναι η μείωση της εκπεμπόμενης ακτινοβολίας για τον ασθενή. Μπορούμε να γνωρίζουμε σήμερα πως μια «μικρή», ενδοστοματική ακτινογραφία έχει σχεδόν μηδενική ακτινοβολία για τον ασθενή μας, γεγονός που καθιστά την ψηφιακή ακτινογραφία ένα απόλυτα ασφαλές εργαλείο για τη διαγνωστική μεθοδολογία.

Το ιατρείο είναι εξοπλισμένο με τη Γερμανική ψηφιακή ακτινογραφία DURRDENTALκαι το Αμερικάνικο σύστημα ακτινοβόλησηςGENDEX.

Η εμπειρία και παρουσία των παραπάνω εταιριών «κολοσσών» στο χώρο για πάνω από μισό αιώνα, εγγυάται την πιστότητα και ασφάλεια της ακτινογραφίας.

Αποστείρωση εργαλείων

1Ο έλεγχος της μετάδοσης νοσημάτων από ασθενή σε ασθενή αποτελεί προϋπόθεση για τη λειτουργία ενός χώρου στον τομέα της Υγείας.
Η απολύμανση διαφέρει από την αποστείρωση.

Η πρώτη επιτυγχάνεται με χημικά (καθαριστικά, απολυμαντικά επιφανειών κ.ά.) και αποσκοπεί στη μείωση ή αδρανοποίηση μικροβίων. Η δεύτερη επιτυγχάνει την ολοκληρωτική καταστροφή επιβλαβών μικροοργανισμών και ιών.

Η σύγχρονη Οδοντιατρική χρησιμοποιεί ειδικά μηχανήματα για να επιτευχθεί η αποστείρωση των χρησιμοποιούμενων εργαλείων. Τα μηχανήματα ονομάζονται κλίβανοι.

Οι κλίβανοι υγρής θερμότητας, με ατμό υπό πίεση, θεωρούνται υψηλής αποτελεσματικότητας μεταξύ των υπολοίπων.

Το ιατρείο είναι εξοπλισμένο με το Γερμανικής τεχνολογίας κλίβανο υγρής θερμότητας-αυτόκαυστο της εταιρίας MELAG.

Η επωνυμία MELAGεξασφαλίζει την απαιτούμενη ασφάλεια στην αποστείρωση.

ΚαταγραφήΜηχανοκίνητη Ενδοδοντίακαι Εντοπιστής Ακρορριζίου

Η διαδικασία της ενδοδοντικής θεραπείας ενός φλεγμονώδους ή μη δοντιού περιλαμβάνει διάφορα στάδια.

Σημαντικό χρονικό διάστημα καταναλώνεται στο στάδιο της χημικο-μηχανικής επεξεργασία του δοντιού.

Η προσπάθεια της απολύμανσης των ριζικών σωλήνων και η σωστή «παρασκευή» τους για να υποδεχθούν τα μόνιμα υλικά έμφραξης καθορίζουν σημαντικά τα ποσοστά επιτυχίας της διαδικασίας.

Τα τελευταία χρόνια επετεύχθη μια επαναστατική πρόοδος στην Ενδοδοντία.

Η χρήση των μικρο-εργαλείων χειρός μειώθηκε σημαντικά και αντικαταστάθηκε σταδιακά από μηχανοκίνητα εργαλεία που με προκαθορισμένες εντολές αναλαμβάνουν -με καθοδήγηση του θεράποντος- να φέρουν εις πέρας αυτή την χρονοβόρα και λεπτομερή εργασία μέχρι το τέλος της.

Ο χρόνος εργασίας μειώθηκε στο ελάχιστο, ενώ τα ποσοστά επιτυχίας αυξήθηκαν κατακόρυφα.

Στη διαδικασία αυτή απαραίτητο στοιχείο είναι ο ορισμός του ακριβούς μήκους εργασίας του δοντιού, δίχως την ανάγκη συνεχόμενων ακτινογραφιών, όπως συνέβαινε παλαιότερα. Το πρόβλημα λύθηκε με τη χρήση του «Εντοπιστή Ακρορριζίου», ενός εξαρτήματος που μετράει επακριβώς και με ακρίβεια χιλιοστού το μήκος της ρίζας.

Το ιατρείο είναι εξοπλισμένο με τα Γερμανικής τεχνολογίας εξαρτήματα «Μηχανοκίνητης Ενδοδοντίας» και «Εντοπισμού Ακρορριζίου» της εταιρίας VDW.

Συσκευή πολυμερισμού ρητινών

Καταγραφή

Οι εμφράξεις σύνθετης ρητίνης εξασφαλίζουν αισθητική και ασφάλεια στην αποκαταστατική οδοντιατρική.

Οι παλαιότερες εμφράξεις αμαλγάματος τείνουν να εξαφανιστούν.
Σημαντικό εργαλείο για την ορθή τοποθέτηση μιας έμφραξης σύνθετης ρητίνης αποτελεί το μηχάνημα που σταθεροποιεί το υλικό στη θέση του πολυμερίζοντάς το.

Η επιτυχία και μακροβιότητα της έμφραξης εξαρτάται σημαντικά από την ποιότητα του πολυμερισμού.

Η συσκευή πολυμερισμού της Γερμανικής Εταιρίας IvoclarVivadentBluePhaseαποτελεί την κορυφαία επιλογή παγκοσμίως.

Search Στοματολόγος MSc - Οδοντίατρος DDS
Share:
Open

ESPA